Skip to main content Skip to primary navigation

Zonne-energie als energiebron voor ons wagenpark

Regional website Belgium

Bij Umicore werken we aan eco-efficiëntie-initiatieven, zoals energie-efficiëntie, om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.  Onze Belgische vestigingen in Brussel, Hoboken en Brugge hebben het initiatief genomen om zonnepanelen te installeren om het geëlektrificeerde wagenpark van Umicore van stroom te voorzien. De drie sites samen zullen nu 1491MWh per jaar uit zonne-energie produceren.  

Leen van Hees van Purchasing and Transportation legt uit hoe de energie die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, zal worden gebruikt: "De energie die door de panelen wordt opgewekt, gaat naar het elektriciteitsnet. De laadstations zijn aangesloten op dat net en worden door deze elektriciteit gevoed. Als we het voorbeeld van Hoboken nemen, is er een jaarlijkse productie van 883 MWh. Een elektrische auto verbruikt ongeveer 0,2 kWh per km, wat betekent dat de zonneproductie in Hoboken 4.415.000 km groene stroom oplevert".

Hoewel dit slechts een begin is, is Umicore van mening dat haar nieuwe autobeleid en de installatie van zonnepanelen op onze Belgische sites een goed voorbeeld is om te evolueren naar een nul-emissiemobiliteit. Dit initiatief zal inspiratie bieden voor andere sites over de hele wereld.