Skip to main content Skip to primary navigation

Werken bij Umicore Brugge

Werken in een open werksfeer met ruimte tot initiatief!

Op vandaag stelt Umicore Specialty Materials Brugge meer dan 100 mensen te werk in verschillende geïntegreerde afdelingen: onderzoek & ontwikkeling, productie, logistiek, verkoop, administratie...

Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde collega’s die open staan om mee te werken in onze dynamische site met een wereldwijde impact. Van procesoperator tot laborant, tot chemisch ingenieur, iedereen krijgt de kans om zijn kennis en kunde aan te scherpen in een open werksfeer met ruimte tot initiatief. Werken bij Umicore Brugge betekent uitdaging en een stap buiten routine, maar dit alles met voldoende omkadering, opleiding en uiteraard veiligheid! 

 

Ben je geïnteresseerd om bij ons aan de slag te gaan?

Bekijk hier onze openstaande vacatures

Umicore Brugge biedt je een
aantrekkelijk salaris & voordelen pakket:

Een competitieve verloning met eindejaarspremie en vakantiegeld.

Variabele bonussen gekoppeld aan kwaliteit, veiligheid, bedrijfsresultaten…
Extralegale voordelen zoals een sociaal abonnement, fietsvergoeding, maaltijdcheques, pensioenbijdrage, hospitalisatieverzekering, aanvullende wets- en privéongevallenverzekering, fietsleasing mogelijkheid, kortingskaart…
Opleiding en ontwikkelingsmogelijkheden, goed voor jouw inzetbaarheid en loopbaan. Levenslang leren versterkt je positie in onze snel evoluerende maatschappij.
Evenwicht tussen werk en privé met 20 vakantiedagen, 12 dagen arbeidsduurvermindering (ADV) bij voltijds werken, 2 extra wettelijke feestdagen, glijtijd, psychosociale bijstand, griepvaccin, stoppen met roken coaching, recht op de-connecteren…

Bij ons werk je in een dynamische sfeer binnen de impact van een multinational-bedrijf

Omdat het aantal werknemers bij Umicore Brugge beperkt is, kent iedereen bijna iedereen. Je vindt bij ons alle mogelijke bedrijfsafdelingen op één en dezelfde locatie, zoals Onderzoek & Ontwikkeling, productie, logistiek, verkoop, administratie... Er leeft bij ons een DNA dat zowel het beste probeert te halen uit de cultuur van een KMO als een multinational.


Bij een plezante werksfeer horen natuurlijk evenementen!
Neem een kijkje in onze voorbije initiatieven!

Juni '23

Afterwork Party

Samen werken als collega’s is één ding, maar samen eens gezellig tijd maken om elkaar ook onder een andere noemer te leren kennen is iets anders. Onze eerste Afterwork Party op de site was een feit, en zeker voor herhaling vatbaar! Collega’s van alle afdelingen konden samen genieten van een lekker hapje en drankje, en uiteraard een streepje muziek.

Maart '23

Miles for Smiles

Jaarlijks probeert Umicore Brugge present te zijn bij een aantal sportevenementen, en in het bijzonder bij de “Miles for Smiles”. Estafettegewijs worden er rondjes gelopen van 1.6 km (= 1 mile). De sfeer zat goed, de DJ zorgde voor ideale loopmuziek en het enthousiasme bij de lopers lag hoog. Ook de afterparty werd ten zeerste gesmaakt.

Sept '22

Personeelsfeest

Jaarlijks organiseert Umicore Brugge een personeelsfeest voor alle medewerkers en partners. De editie van 2022 vond plaats in het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) te Brugge. Na 2 jaar zonder personeelsfeest werden kosten noch moeite gespaard om van editie 2022 een onvergetelijke avond te maken. Een overheerlijk diner, live muziek, een tafelgoochelaar, een dansfeest, … alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond waren aanwezig.

April '22

Appraisal Day

Corona heeft overal hard toegeslagen. Afstand bewaren, maskers dragen, geen meetings, geen feestjes… Dat waren de codewoorden. We keken met zijn allen uit naar het eerste moment wanneer het weer mocht, feesten, samenkomen, genieten, dansen en plezier maken met zijn allen. Ook bij Umicore Brugge werd er naar dergelijk moment uitgekeken. In April 2022 was het zover. Onze “Appraisal Day’ was een feit. Een grote partytent werd geïnstalleerd, gezellig versierd en ingericht. Teambuilding was voorzien, samen met de inhuldiging van een nieuwe reactor. Een lekkere bbq, goeie muzikale ondersteuning, gezellige babbels… en het werd een groot succes!

Okt '19

Voka Open Bedrijvendag

In 2019 nam Umicore Brugge voor het eerst deel aan de Open Bedrijvendag, die Voka organiseerde op 6 oktober. Het gaf de bezoekers een mogelijkheid om een kijkje te nemen achter de schermen, en de ongekende wereld van Umicore Brugge te ontdekken. Inschrijven was verplicht, en uiteindelijk werd de limiet op 1000 bezoekers vastgelegd. Het bezoek met een vastgelegd parcours doorheen al onze afdelingen duurde ongeveer 2 uur, en nadien kon je nog napraten met een hapje en een drankje. Een initiatief dat zeer gewaardeerd werd door het publiek, een dag om te herinneren!

Wij bieden onze werknemers lange termijn jobzekerheid


Bij Umicore Brugge investeren we in de kennis en expertise van onze werknemers. Het succes van onze onderneming draait mee met de inzet en motivatie van onze mensen. Het zijn zij die de operaties van vandaag, en de ontwikkelingen van morgen drijven. Door onze focus op menselijk welzijn, en de open sfeer binnen het bedrijf, zien we dan ook veel collega’s die een mooie, lange loopbaan bij ons uitbouwen. Bij Umicore Brugge kan je dus zeker zijn van een goede ondersteuning, en de kans op lange termijn jobzekerheid. 

Daarnaast zorgt onze diverse portfolio van chemische producten ook voor stabiliteit. Deze vindt zijn toepassingen in een brede waaier aan industrieën, en zorgt er zo voor dat we beschikken over een economische zekerheid.  

Een goede balans tussen je werk en privé vinden wij belangrijk!


Een goede balans tussen je werk en privé is heel belangrijk. Ook bij ons. Umicore Brugge biedt je verschillende mogelijkheden om een gezond evenwicht tussen werken en leven uit te bouwen,
via bijvoorbeeld:

Flexibele werktijd via glijdende uren
Telewerk
Deeltijds werk is een optie
Loopbaanonderbreking en ouderschapsverlof behoren tot de mogelijkheden

We luisteren naar elkaar, en leren van elkaar


We schenken veel aandacht aan wat die balans voor jou betekent en nemen initiatieven die je hierbij kunnen helpen, zowel fysiek, emotioneel als sociaal. Heb je hier vragen rond, dan is er altijd een contactpersoon beschikbaar om je verder te helpen. We luisteren naar elkaar en leren van elkaar! Je krijgt begeleiding over verschillende onderwerpen, zoals:

Fysieke gezondheid: Beweging – Voeding - Rust en Relaxatie - Ergonomie en Werkomgeving

Emotionele stabiliteit: Positief Denken - Fun en humor – Zelfontplooiing - Betekenis in je Werk - Omgaan met Stressfactoren

Sociale contacten: relaties tot je collega’s, je leidinggevende, je teamgenoten, en aandacht het verband tussen werk en privé-relaties