Skip to main content Skip to primary navigation

Circulair bedrijfsmodel

Circulariteit, waarbij materialen herhaaldelijk een nieuw leven krijgen en binnen de economie worden gehouden, is een essentiële onderscheidende factor in de manier waarop wij werken en ondernemen. Al meer dan tien jaar voordat de circulaire economie een maatschappelijke megatrend werd, hadden we een bedrijfsmodel ingevoerd waarin circulariteit centraal staat. Met onze brede kennis in de chemie, materiaalwetenschappen en metallurgie transformeren we metalen in hoogtechnologische geavanceerde circulaire materialen. 


Het realiseren van volledige circulariteit voor kritische metalen 

Kritische metalen zijn van wezenlijk belang voor onze wereldeconomie en ons bestaan. Van gezondheid en levensstijl tot industrie -- ze raken elk aspect van het moderne leven. Wat vandaag nog overvloedig aanwezig is, kan morgen minder voorradig zijn. Daarom werken wij elke dag aan de ontwikkeling van duurzame geavanceerde materialen die telkens opnieuw in het leven kunnen worden geroepen. Met de levering van op producten op basis van metalen en hun recyclage onder één dak, zijn wij de partner bij uitstek om uw kringloop te sluiten.

Van toelevering ...

Kritische metalen zijn bij buitengewoon geschikt voor de duurzame productie van geavanceerde materialen, aangezien ze oneindig kunnen worden gerecycleerd zonder verlies van hun chemische of fysische eigenschappen. Dankzij onze brede expertise en toepassingskennis werken wij nauw samen met onze klanten aan betere, meer gesofisticeerde en veiligere producten voor vandaag en morgen. 

... naar recyclage

Maar we gaan verder. Wij bieden ook diensten voor het recycleren van producten die het einde van hun levensduur hebben bereikt. Een aanzienlijk deel van onze eigen metalen is afkomstig van gerecycleerde bronnen, waaronder productieschroot, reststoffen van klanten en andere industrieën, maar ook materialen aan het einde van hun levensduur die afkomstig zijn van onze eigen activiteiten. De rest van onze metaalbevoorrading kopen wij in bij duurzaam en ethisch gecontroleerde primaire bronnen, onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in ons Charter voor Duurzame Aankoop.

Op zoek naar een partner voor circulaire materiaaltechnologie?


Circulariteit raakt alles wat we doen, inclusief onze ambities om te

Waarom met ons samenwerken?

Klaar om de toekomst voorgoed te veranderen?