Skip to main content Skip to primary navigation

Wij zijn Umicore Brugge, leer ons kennen!

Wij ontwikkelen en produceren "materials for a better life"

In Umicore Brugge hebben we een passie voor organische en metaal-organische chemie. Met onze kennis ontwikkelen en produceren we producten onder het motto “materials for a better life”. Ook onze processen ontwerpen we zodanig om onze ecologische impact te reduceren.  

Wij zijn gepassioneerd door groene chemie
voor een duurzame toekomst ...

... In een leuke, veilige & flexibele werkomgeving

... Met aandacht voor diversiteit en individueel welzijn 

... Met waarde-creatie door innovatie 
... Met kwaliteit als hoeksteen van onze groei

Ontdek hoe onze producten passen binnen duurzame trends!

Onze portfolio van producten en ontwikkelingen omvat organische grondstoffen, additieven en katalysatoren, waarmee we focussen op belangrijke, duurzame trends zoals zuinige mobiliteit, duurzame levensstijl, bio-kunststoffen en circulaire economie. Dit is één van onze manieren om een steentje bij te dragen aan de ambitie van Umicore om een leider in duurzaamheid te zijn. 

Lees hier over duurzaamheid binnen Umicore Brugge

Wil je meer lezen over de waarden die Umicore in het hart draagt?

Als internationale onderneming vinden we het essentieel dat onze medewerkers beseffen dat ze een belangrijke rol spelen in de vormgeving van onze industrie en het leven van consumenten. Daarom staan onze waarden centraal in alles wat we doen. Ze maken integraal deel uit van ons succesverhaal. En ze kunnen jou helpen om zelf succesvol te zijn. 

Bekijk hier de waarden van de Umicore Groep

Wij streven naar financiële en menselijke tevredenheid,
met een positieve bijdrage aan de samenleving

Umicore Brugge wil een betrouwbare, slagvaardige partner & leverancier zijn van haar klanten, door het combineren van de talenten van onze mensen, de competenties in de chemie & materiaalwetenschappen, operationele uitmuntendheid en technische innovaties (procesbeheer & continue verbetering). Dit alles met een grondig begrip van de behoeften van de klanten en hun toepassingen.  

Wij realiseren ons dat naast het streven naar een gezonde en groeiende onderneming, evenveel aandacht nodig is voor andere belanghebbende factoren. Daarom focussen we ons op mensen, onze verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij en onze ecologische impact, alsook op het beheer van onze processen, kwaliteitszorg & onze organisatie in zijn geheel. Dit betekent voor ons het uitvoeren van onze activiteiten met uitmuntendheid binnen een kader van excellent procesbeheer en Total Quality Management. Hierbij streven we naar tevreden klanten, menselijke tevredenheid en uitstekende bedrijfsresultaten, samen met een positieve bijdrage aan de samenleving.  
 

De Umicore site in Brugge is een SEVESO hogedrempelinrichting door de aanwezigheid van milieugevaarlijke en ontvlambare producten op de site. Dit betekent dat wij veiligheid extreem hoog in het vaandel dragen. Onze werknemers zijn te allen tijde naar de juiste standaarden opgeleid, en op de hoogte van onze veiligheidssystemen. 

Meer dan 100 jaar aan ervaring in de chemische industrie!

1907

Het ontstaan van Umicore Brugge

Sinds 1907 is Umicore Brugge actief in de verkoop, productie, tolling en distributie van diverse organische producten en metaal-organische verbindingen (metaalcarboxylaten). De eerste productie-eenheid werd door de familie Van Loocke gebouwd in de Baron Ruzettelaan ten Zuiden van Brugge, gekend onder de naam “Corn. Van Loocke”.  

1985

Een fikse uitbreiding

Vanaf 1985 verhuisde het bedrijf naar het industrieterrein in de Pathoekeweg in Brugge, waar de productiefaciliteiten zich op vandaag nog steeds bevinden. De productie-eenheden zijn sindsdien sterk uitgebreid met extra productiecapaciteit, laboratoria, kantoorruimtes, en een ultramodern logistiek centrum.

2007

Overname door de Umicore groep

Op 1 november 2007 werden de aandelen van het bedrijf verkocht aan de Umicore Groep, waardoor de naam van het bedrijf veranderde in "Umicore Specialty Materials Bruges" (USMB). Als onderdeel van de Umicore Groep streeft USMB naar een duurzame toekomst, met een sterke focus op onderzoek en ontwikkeling. Vandaag stelt USMB meer dan 100 mensen te werk in verschillende geïntegreerde afdelingen: R&D, productie, logistiek, verkoop & administratie.