Skip to main content Skip to primary navigation

Vier complementaire Business Groups

De complementaire activiteiten van Umicore zijn onderverdeeld in vier Business Groups op basis van belangrijke synergieën en gemeenschappelijke kenmerken.

Battery Materials

De elektrificatie van ons wagenpark versnelt en ons brede en toekomstbestendige portfolio van batterijmateriaaltechnologieën dekt alle automarktsegmenten - vandaag en morgen. Onze innovatieve actieve kathodematerialen vormen het hart van elektrische voertuigen en bepalen de veiligheid, het rijbereik, de duurzaamheid en de koolstofvoetafdruk van de batterij. We worden erkend als een wereldwijde technologieleider met een toekomstbestendige innovatie- en operationele set-up en zijn volledig geïntegreerd in de waardeketen van batterijmaterialen - van raffinage en zeer zuivere precursors tot kathodematerialen - lokaal, verantwoord en duurzaam.

Catalysis

Onze katalysatoren zijn essentieel voor de overgang naar een groene economie en omvatten chemische oplossingen, emissiecontroletechnologieën en brandstofceltechnologieën. Wij zijn een betrouwbare transformatiepartner om de ambities van onze klanten vooruit te helpen, van het moeglijk maken van levensverbeterende toepassingen in de gezondheidszorg, het omzetten van verontreinigende stoffen in onschadelijke gassen tot het opnieuw vormgeven van de toekomst van energie en mobiliteit.

Recycling

Circulariteit is de kern van ons bedrijfsmodel en een essentiële onderscheidende factor in de manier waarop we zaken doen. We sluiten de kringloop, voor onze klanten en voor onze eigen activiteiten, door metalen oneindig een nieuw leven te geven. We zijn in staat om waardevolle kritieke metalen terug te winnen en te leveren, van producten aan het einde van hun levensduur die edelmetalen bevatten, complexe residuen en productieschroot tot batterijafval. 

Specialty Materials

Onze Business Group Specialty Materials ontwikkelt, produceert en distribueert materialen op basis van non-ferrometalen voor hoogwaardige toepassingen die van vitaal belang zijn voor ons dagelijks leven. Denk aan elektronische apparaten, connectiviteit, ruimteverkenning, juwelen, pigmenten, hard gereedschap en meer. Van op germanium gebaseerde oplossingen die satellieten van stroom voorzien en autonome detectie van voertuigen vergemakkelijken, tot op metaal gebaseerde coatings die halfgeleiders verbeteren en groene waterstofproductie mogelijk maken. Door voortdurende product- en procesinnovatie voorzien we in de groeiende behoefte aan geavanceerde materialen en leveren we de beste waarde via onze circulaire raffinage- en recyclageoplossingen.