Skip to main content Skip to primary navigation

Technoteens maken kennis met Umicore

Regional website Belgium

Jongeren in aanraking laten komen met wetenschap en techniek, daar zetten we ons bij Umicore voor in. Op 27 april en 4 mei leerden 28 kinderen en kleinkinderen van Umicore-werknemers hoe STEM vervat zit in onze dagelijkse activiteiten: dat doen ze tijdens Technoteens.

Gedurende een halve dag kregen de Technoteens de kans om een blik te werpen achter de schermen bij Umicore Hoboken. De site focust op recycleren – en dat is exact wat ze daar deden. Eerst voorzien Marjan Rottiers en Line Claes alle deelnemers van het juiste persoonlijke beschermingsmateriaal (PBM), daarna gaan ze samen aan de slag. Zo toveren we een plastic waterfles om tot een mini-waterzuivering en zuiveren chocolade van nootjes om aansluitend terug om te vormen tot een mooie reep

Marjan en Line: “Tijdens Technoteens laten we kinderen van het vijfde en zesde leerjaar zien dat STEM heel veel omvat. Het is leuk om te zien hoeveel interesse kinderen hebben in de processen. Door op een speelse interactieve manier proefjes met hen uit te voeren, krijgen ze voeling met onze activiteiten en wordt hun interesse gewekt!”

Met Technoteens willen we naast onze STEM-initiatieven in samenwerking met scholen ook kinderen van onze eigen werknemers in contact laten komen met alle mogelijkheden van wetenschap en techniek. Geen beter voorbeeld dan onze eigen recyclageprocessen in Hoboken! Aan het eind van de dag gaan de kinderen naar huis met een hele rugzak vol STEM-kennis én heerlijke chocolade!

“Door middel van de opdrachtjes leren de kinderen over het nut van onze duurzame en circulaire missie!”

Wil jij samen met jouw gezin de activiteiten van Umicore beter leren kennen? Dat kan tijdens de Dag van de Wetenschap op 27 november. Meer daarover vind je op de eventpagina.

Ontdek onze STEM-pagina