Skip to main content Skip to primary navigation

Innovatie

Voor een koolstofneutrale economie zijn er schone steden nodig die helemaal geen afval en lokale CO2-uitstoot genereren. Bij Umicore willen we voldoen aan de behoeften van een snel veranderende wereld. Daarom leggen we ons met onderzoek en ontwikkeling (O&O) toe op schone materialen voor mobiliteit voor een schone lucht, en op recyclagetechnologieën om de grondstoffenschaarste aan te pakken. We geven programma’s die onze strategische ambities ondersteunen voorrang, en focussen op de ontwikkeling van materiaaloplossingen in een gesloten kringloop. 

Als bedrijf gespecialiseerd in materiaaltechnologie moeten we duurzaamheid en succes in de toekomst verzekeren door niet alleen innovatieve producten en diensten te ontwikkelen en op de markt te brengen, maar ook onze technische vaardigheden voor onze huidige markten te verbeteren en onze knowhow uit te breiden naar nieuwe markten. We blijven onze unieke interne expertise in metallurgie, chemie en materiaalkunde vergroten, en breiden ons netwerk van externe partnerschappen voortdurend verder uit.

Onze kernvaardigheden bieden een fundamenteel inzicht in materialen, hun cruciale eigenschappen en de manier waarop ze op punt gezet kunnen worden om prestaties te verbeteren. Dankzij onze diepgewortelde fascinatie voor de manier waarop materialen op atoomniveau werken in de betreffende toepassingen, kunnen we voorspellen hoe we ze efficiënt en gericht kunnen verbeteren.

Daarom is onze toekomstgerichte benadering van O&O voor materialen meer dan ooit gebaseerd op het uitbreiden van onze expertise wat betreft de synthese van nieuwe materialen, alsook hun modellering en geavanceerde omschrijving en het testen ervan met relevante proxy’s die een snelle en betrouwbare terugkoppeling mogelijk maken.

Umicore ondersteunt open innovatie en de creatie van materiaaltechnologieën via gezamenlijke ontwikkelingsprogramma’s die focussen op herlaadbare batterijen, katalyse of digitale connectiviteit. Onze ambitie voor de toekomst is om onze portefeuille van samenwerkingsprogramma’s gestaag te doen groeien. We willen samenwerken met onderzoeksinstellingen en universiteiten van over de hele wereld die meten en proberen te begrijpen hoe materialen werken, zodat we betere producten kunnen ontwikkelen.

Umicore blijft in O&O investeren en blijft internationaal wetenschappelijk talent aantrekken om de volgende generatie duurzame producten en procestechnologieën voor onze klanten te ontwikkelen.

Technologie, innovatie en differentiatie blijven cruciaal voor onze groei in de toekomst.