Skip to main content Skip to primary navigation

Flitsende start voor Umicore Young Graduates

Regional website Belgium

Umicore legt Young Graduates in de watten

Young Graduate zijn bij Umicore: dat is meer dan gewoon meedraaien op de verschillende afdelingen van ons innovatief bedrijf. Eerst en vooral hebben we er wat voor over om hen aan te trekken. We gaan zelf op zoek op jobbeurzen en andere events. En zodra ze hier zijn, leggen we hen stevig in de watten met een programma op maat. 

Gedurende dat hele programma neemt een ervaren buddy hen onder zijn vleugels. Ze krijgen onder meer een trainings curriculum en een mentorship programma. We laten hen dus zeker niet in het diepe springen. Een Young Graduate bij Umicore werkt aan zijn eigen ontwikkeling, samen met anderen. Ze doen ervaring op en ontwikkellen persoonlijke vaardigheden die hen helpen doorgroeien naar uitdagende functies. Om te connecteren en te inspireren werden ze in september 2022 ook warm ontvangen op onze Young Graduates Day.


Ook ruimte voor ontspanning

Er wordt hard gewerkt bij Umicore. Dat spreekt voor zich als we onze positie als  wereldleider in circulaire materiaaltechnologie willen blijven aanhouden. Maar een toonaangevend bedrijf moet af en toe ook even de blok erop leggen. Daarom organiseren we dus jaarlijks de Young Graduates Day. Ook dit jaar. In Kasteel Den Brandt werd ons jong talent ondergedompeld  in onze bedrijfscultuur. In de voormiddag kregen ze inspirerende speeches te horen. Onder meer over de grootse toekomstplannen.

Naast de uiteenzettingen - met alle weetjes over Umicore om nog beter te connecteren met het bedrijf - werden er banden gesmeed tijdens een heerlijke lunch, waar ook weer volop genetwerkt werd.

Na de lunch volgde een uitdagende teambuilding. Ook het leadership compass werd tijdens de teambuilding aangehaald. Dat is ontwikkeld om alle dimensies van leiderschap duidelijk te maken. Het gaat om drie eenvoudige sleutelbegrippen. Winnen van binnenuit is innerlijke drive, passie en purpose. Betrokkenheid bij impact betekent dat succes wordt bereikt door collega's te delen en te betrekken. Over grenzen heen gaan, is het vermogen om het perspectief van buitenaf te zien.