Skip to main content Skip to primary navigation

We zijn een Top Employer voor de 19de opeenvolgende keer in België!

Regional website Belgium

We zijn zeer trots te kunnen aankondigen dat Umicore opnieuw erkend is als Top Employer in België, én dit voor de 19de keer op rij! Deze prestigieuze certificering, uitgereikt door het onafhankelijke Top Employers Institute, bevestigt ons engagement om een ondersteunend People and Organization (P&O) beleid te voeren dat zich aanpast aan de evoluerende noden van onze werknemers in een voortdurend veranderende omgeving. 

In 2023 introduceerde we binnen Umicore een uniform loonbeleid voor onze arbeiders en gebaremiseerde bedienden in onze Belgische sites van Hoboken, Olen en Brussel. De harmonisering en innovatie van de lonen en arbeidsvoorwaarden voor alle arbeiders en bedienden in deze vestigingen is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Onze 2de plaats in de Blue Collar Community is een erkenning van het Top Employer Institute die dit initiatief erkent en onze voortdurende inzet voor onze werknemers waardeert.

Dankwaart Leen, P&O Site Manager Hoboken is trots op deze erkenning. "Het onderstreept onze toewijding als werkgever om voortdurend een cultuur te creëren waarin elke medewerker zich volledig kan ontwikkelen en een carrière op lange termijn kan opbouwen, ongeacht wie hij of zij is. Het toont ons innovatieve beleid om ongelijkheden weg te werken en gelijkheid te bevorderen. Het maakt het nog specialer dat onze inspanningen voor onze operatoren worden erkend. We zijn trots op onze prestatie in de categorie Blue Collar Community."

Vicky Van Hoof, P&O Site Manager Olen, is van mening dat we niet stil kunnen blijven staan als het op mensen aankomt. "We reageren innovatief op de constant veranderende wereld, zonder het individu uit het oog te verliezen. We passen ons aan aan de steeds veranderende trends op de werkvloer, voor de collega's, hun gezondheid en welzijn. We zijn er voor iedereen op de site: voor werknemers, zakelijke en sociale partners, ... Onze open, transparante en constructieve samenwerking stelt ons in staat om jaar na jaar een Top Employer te zijn voor al onze medewerkers." 

Pieter Chielens, P&O Site Manager Brussel, is er trots op dat diversiteit en inclusie elke dag opnieuw een prioriteit zijn. "Topwerkgever worden is geen project, het is iets waar we bij Umicore elke dag aan werken. Meer dan 30 nationaliteiten bundelen hun krachten in ons hoofdkantoor in Brussel zodat we best practices kunnen samenbrengen vanuit een brede waaier van culturele perspectieven. Het voegt waarde toe en creëert een veilige werkomgeving met het welzijn van onze medewerkers in het achterhoofd."

Liesa Vandenbussche, P&O Site Manager Brugge, is het hiermee eens en deelt wat dit jaar nog specialer maakt: "Bij Umicore hechten we veel beland aan de waarden van samenwerking, innovatie en engagement. We zijn trots op de initiatieven die we hebben genomen om interne mobiliteit te promoton. We moedigen een mentaliteit van voortdurende verbetering aan in elke laag van onze organisatie." 

Onze toewijding aan onze mensen en hun talenten blijft onwrikbaar en we zullen blijven investeren en focussen op het creëren van een uitmuntende werkplek. Umicore is vastbesloten ervoor te zorgen dat we onze status als Top Employer nog jaren kunnen behouden.

Proficiat aan iedereen die heeft bijgedragen tot deze opmerkelijke prestatie!