Klaar voor een uitdaging? Hier is Umicore’s challenge voor Da's Geniaal

Regional website Belgium

Wetenschappen, technologie, wiskunde, techniek, productie of design zijn niet alleen voor Einstein of Marie Curie! Vaak is het plezieriger en toegankelijker dan je zou denken, maar helaas klinkt dat voor jongeren,  vaak nog niet zo.  

Umicore wil jongeren inspireren, motiveren en het voor hen mogelijk maken om een STEM-richting te volgen. Jongeren moeten goesting krijgen, en dat is precies wat Da’s Geniaal doet. Umicore maakt deel uit van een groep van meer dan 15 bedrijven die actief bijdraagt aan het Da’s Geniaal platform. Een website waar zowel ouders, scholen als bedrijven elkaar vinden om STEM en de eindeloze mogelijkheden ervan top of mind te krijgen. 

The challenge

Elke twee dagen lanceert Da’s Geniaal een challenge op sociale media samen met een influencer die meedoet en in de leefwereld van jongeren zit. De challenge werkt als volgt: met spullen uit de keuken of de garage laten op een fijne en uitdagende manier we jongeren ontdekken wat wetenschap voor hen  kan betekenen. Na de challenge volgt er een explainer video waar de challenge wordt uitgelegd. Leren en inspireren!

Thomas Creemers (een van onze young graduates die al in Olen, Hoboken en Brugge werkte) maakte samen met Aaron De Groeve (TikTokker) de batterij challenge van Umicore. 

Waarom batterijen, vraag je je misschien af? De Umicore wereld en de leefwereld van kinderen laten samenkomen is inspirerend en waardevol. Via onze duurzame visie kunnen wij kinderen motiveren om later voor STEM te kiezen en om bij te dragen aan onze missie ‘Materials for a better life’

Waarom doet Umicore mee? 

We willen jongeren graag inspireren om te kiezen voor een boeiende opleiding binnen de STEM-domeinen. Binnen hun leefwereld laten we hen ontdekken wat wetenschap  kan doen. En wie kan dat beter dan influencers, de rolmodellen van jongeren. We geloven sterk dat zij andere jongeren kunnen warm maken voor STEM.  

Helaas zien we dat meisjes soms hun weg niet zo gemakkelijk  naar STEM richtingen vinden. Daar willen we extra op inzetten. Hopelijk hebben we jou ook kunnen inspireren om aan de slag te gaan samen met je (klein)kinderen of om de challenges te delen en zo bij te dragen aan het planten van kleine STEM-zaadjes. 

Ontdek meer op https://dasgeniaal.be/  of op sociale media

Gefotografeerd door ©Frederik Beyens