Maak kennis met de #STEMhelden van Umicore

Regional website Belgium

“Samen werken aan een duurzame toekomst” is geen loze slagzin bij Umicore maar een doel waar we iedere dag hard aan werken. Om dit bereiken, hebben we collega’s nodig, die een STEM-job uitoefenen; collega’s die zich thuis voelen in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. Naast onze deelname aan Da’s Geniaal, waarbij we jongeren tussen 10 en 14 jaar via een batterij challenge stimuleerden om zelf aan de slag te gaan, sprongen we mee op de kar van VRT en Technopolis, die samen een platform lanceerden waarin kindreporters naar toonaangevende bedrijven trekken om jonge werknemers met een STEM-job te interviewen.

De video’s maken deel uit van de #STEMhelden-campagne, die eind vorig jaar werd gelanceerd om jongeren te laten zien hoe ze met een STEM-diploma actief kunnen meewerken aan een betere wereld.

Op 11 mei werd ook onze video, gedraaid op de site in Olen, gelanceerd. Hierin vertellen we in het kort wat Umicore doet en hoe het recyclageproces van germanium eruitziet. 

De video’s zijn een handig hulpmiddel voor ouders en leerkrachten om jongeren te laten zien welke mogelijkheden een STEM-opleiding hen later op de werkvloer zou kunnen bieden. Alle #STEMhelden-video’s zijn terug te vinden op #STEMhelden - Technopolis samen met heel wat handige wegwijzers naar STEM-studierichtingen en -beroepen.

De video’s worden actief verspreid door een heel breed netwerk. Niet alleen de deelnemende bedrijven en partners maken gebruik van hun online platformen en sociale mediakanalen maar ook het STEM-platform zorgt op haar beurt voor een actiever verspreiding naar het onderwijs en ouderverenigingen. 

En er is meer!

Met een aantal middelbare technische scholen bouwen we een intensief partnership uit dat over veel meer gaat dan enkel stageplaatsen. Zo start er bij de GITHO Nijlen volgend schooljaar een nieuwe richting Biotechnologische en Chemische Wetenschappen, een STEM-richting die volledig aansluit bij onze visie en rekruteringsnoden. Samen met Thomas More gaven wij deze richting invulling.