Skip to main content Skip to primary navigation

Umicore en het Antwerp Symphony Orchestra laten Antwerpse leerlingen kennis maken met muziek

Regional website Belgium

Net zoals het nieuwe schooljaar vorige week, start op maandag 18 september ook de lessenreeks voor de ongeveer 350 kinderen van opMaatorkest. Het Antwerp Symphony Orchestra startte met dit project in 2012.  

Het Antwerp Symphony Orchestra is verantwoordelijk voor de financiering van dit educatieve project, maar zoekt ook steun bij sponsors uit de bedrijfswereld die iets willen teruggeven aan de maatschappij. Bij De Schakel in Hoboken is Umicore sinds 2017 bijvoorbeeld de vaste structurele partner van het opMaatorkest.  

Speeddate in De Schakel  

opMaatorkest werkt hiervoor nauw samen met 4 Antwerpse lagere scholen  (Omnimundo, Sint-Eligius, Aan de Stroom en De Schakel). Kinderen krijgen de kans om in aanraking te komen met klassieke muziek, in groep een instrument te leren bespelen en hun talenten te ontwikkelen.   Vandaag konden de leerlingen van het derde leerjaar tijdens een speelse speeddate op ontdekking om het instrument van hun voorkeur te ontdekken.  

Slotshow in de Koningin Elisabethzaal  

De kinderen van het opMaatorkest werken heel het jaar toe naar een groots concert. Op dinsdag 11 juni 2024 staan ze met alle deelnemende klassen op het podium van de Koningin Elisabethzaal, waar ze tijdens een mooie slotshow de ingestudeerde muziek en liedjes komen brengen voor een enthousiast publiek, ondersteund door orkestleden van het Antwerp Symphony Orchestra.  

Meer info en kaartjes voor dit hartverwarmende concert: https://www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/concerten/2024-06-11