Skip to main content Skip to primary navigation

Umicore België voor de 14de keer Top Employer

Regional website Belgium

Met trots kunnen we aankondigen dat Umicore voor de 14de keer op rij is verkozen tot een van de beste werkgevers van België. Het wereldwijde Top Employer-certificaat is een mooi bewijs van de manier waarop Umicore uitstekende werkomstandigheden creëert, talent koestert en ontwikkelt op alle niveaus van de organisatie en er voortdurend naar streeft om de werkomstandigheden te optimaliseren.

Om de exclusieve titel van Top Employer België / Belgique 2019 te bemachtigen, is het cruciaal om een strikte internationale procedure te volgen en te voldoen aan de vereiste HR-normen. Met andere woorden: Umicore biedt een uitstekende werkomgeving en scoorde hoog op heel wat criteria zoals loopbaanplanning en successie, leiderschapsontwikkeling, talentstrategie, personeelsplanning, talent acquisitie, onboarding, opleiding & ontwikkeling, loon & voordelen, prestatiemanagement en bedrijfscultuur.

Geert Walschap, HR Director West- & Zuid-Europa legt uit:

We ontvangen het Top Employer-certificaat voor de veertiende keer op rij. Een fantastisch resultaat dat we enkel konden behalen dankzij het harde werk van een zeer gedreven HR-team en andere collega’s. We behaalden de hoogste score op ‘loopbaanplanning & successie. De grootste vooruitgang  boekten we op het vlak van ‘leiderschapsontwikkeling’. Dit is een mooie erkenning voor twee thema’s waaraan we hard werken en die erg belangrijk zijn om de uitdagingen in een zeer competitieve arbeidsmarkt aan te gaan.

Onze ambitie is om het engagement van onze medewerkers verder te versterken. Afgelopen jaar hebben we samen met de verantwoordelijken van de business units zes pijlers gedefinieerd: erkenning, verbondenheid, richting, authenticiteit, zelfontplooiing en vertrouwen. Deze inspirerende woorden vormen een stevig fundament en een kompas voor onze leidinggevenden om een duurzaam engagement te creëren bij hun medewerkers.

Hierbij enkele getuigenissen over de Top Employer-ervaringen van medewerkers bij Umicore:

Mohammed Sellami (Veiligheidsadviseur Loodraffinaderij - PMR Hoboken):

“Vanaf dag één ben ik zeer goed onthaald bij Umicore in een familiale sfeer. Iedereen staat steeds klaar om je verder te helpen en dat creëert een warm gevoel. Ik ben hier gestart als aspirant-operator en werk momenteel als veiligheidsadviseur. Je merkt het: ik heb de vele opleidingskansen die Umicore biedt met beide handen gegrepen om meer verantwoordelijkheid te verwerven. Dat is zeker niet eenmalig, want Umicore stelt me steeds nieuwe opleidingen voor, vanuit een duidelijk toekomstperspectief. Ik kijk er écht naar uit om hier te blijven groeien.”

Jacqueline Marinus (Mobiliteitscoördinator - PMR Hoboken):

“Umicore is een héle goede werkgever. Niet alleen op vlak van opleidingsmogelijkheden, loopbaanbegeleiding en inspanningen om ons te laten werken in een zo veilig en gezond mogelijke omgeving. Maar zeker ook wat het loon en de extralegale voordelen betreft. Eigenlijk hebben we hier alles: een groepsverzekering, maaltijdcheques, allerlei bonussen en een flexibel uurrooster. Als je kinderen hebt, kan je eventueel ook 4/5 werken. Als ze mij vragen waar het goed werken is, dan zeg ik Umicore.”

Anke Van Bergeijk (Legal Counsel - Legal Department Brussel):

“Umicore heeft een open bedrijfscultuur waar iedereen eenzelfde doel nastreeft. Er zijn niet veel bedrijven waar je het senior management gewoon kan aanspreken tijdens het middageten in de kantine. Ook aan het welzijn van de werknemers wordt bewust gedacht. Zo zijn er regelmatig activiteiten voorzien die inspireren tot een gezondere levensstijl. Denk maar aan sporten tijdens de middagpauze met Zenergize of een consultant die informeert over voeding en energie.”

Jessica Bollyn (Manager Analytical Lab -Group Research & Development Olen):

“Umicore biedt jonge managers een ‘Leadership Development Program’ aan. Gedurende een jaar neem je op een actieve en interactieve manier de verschillende aspecten van leiding geven onder de loep. Zo krijg je de juiste training en tools aangereikt om te groeien in je functie. Je leert allerlei vaardigheden zoals mensen motiveren, feedback geven, omgaan met veranderingen, … Kortom, duurzaamheid zit niet alleen verweven in de milieuvriendelijke toepassingen die Umicore ontwikkelt, maar ook in het personeelsbeleid: het bedrijf engageert zich echt om nieuw talent te vinden én te houden.”

Jolien Hannes (Chemist Functional Materials - Group Research & Development Olen):

“Umicore zet sterk in op het welzijn en de gezondheid van haar medewerkers. Zo krijgen wij dagelijks een gratis stuk fruit aangeboden en is er de mogelijkheid om deel te nemen aan sportieve evenementen. Daarnaast kunnen medewerkers die wensen te stoppen met roken gratis rookstopsessies volgen. En om de collega’s beter en anders te leren kennen, is er per medewerker een budget van 30 euro voorzien om een teamevent naar keuze te organiseren. Met deze initiatieven onderscheidt Umicore zich écht van andere bedrijven.”

Timothy Vereecke (Onderhoudstechnieker - Specialty Materials Brugge):

“Ik maak al bijna 8 jaar deel uit van de Umicore-familie. Toen ik solliciteerde voor onderhoudstechnieker was de functie net ingevuld. Toch kon ik het bedrijf overtuigen van mijn competenties en motivatie en ik kreeg zelfs de kans om een bacheloropleiding elektromechanica te volgen. Als eindwerk ontfermde ik me over een digitalisatieproject binnen Umicore Specialty Materials Brugge. Zo kon ik de opgedane kennis meteen omzetten naar de praktijk in mijn eigen werkveld. Ik studeerde af met grootste onderscheiding en dat heb ik zeker ook te danken aan de grote flexibiliteit van mijn werkgever, zowel op vlak van werktijd als invulling van mijn dagtaken. Ik ben het levende bewijs dat je met de juiste inzet en opleidingen heel ver komt bij Umicore. Zo verwierf ik steeds meer autonomie, inspraak en verantwoordelijkheid. Momenteel ben ik zelfs betrokken bij de bouw van een nieuwe productiehal waarbij ik de IT-projecten en allerhande nieuwe sturingen regel.”

Meer weten over het Top Employers-certificaat? Kijk op www.top-employers.com

Interesse in een loopbaan bij Umicore? Surf naar www.umicore.be/jobs