JUMPing over grenzen heen

Regional website Belgium

Als wereldwijd bedrijf wil Umicore de internationale ervaring van zijn medewerkers verruimen om divers denken te bevorderen en een frisse blik in de organisatie te brengen.

Het Junior Management Programme (JUMP) pakt deze uitdaging aan via een ‘twin-coaching’-formaat, waarbij twee deelnemers uit verschillende regio's en businessunits worden samengebracht. De ene helft van de ‘tweeling’ voegt zich een maand lang bij de andere. Later herhalen ze het proces en wisselen ze van locatie.

SHANGHAI NAAR OLEN, OLEN NAAR SHANGHAI

In maart 2016 kwamen acht tweelingen samen in Brussel voor een week van voorbereiding, inclusief opleiding over interculturele bewustwording, een strategisch bedrijfsspel en een outdoor samenwerkingsoefening. Later dat voorjaar begonnen ze met JUMPing. Neem bijvoorbeeld Yue Demey, een projectmanager van Cobalt & Specialty Materials in het Chinese Shanghai. Hij werkte een maand samen met Karolien Vasseur, projectleider bij Group R&D in het Belgische Olen. In het najaar trok Karolien naar Yue in Shanghai om hun werk voort te zetten. De tweelingen leerden elkaars cultuur en businessunit kennen en legden de basis voor verdere samenwerking, zelfs buiten de twee bedrijven.

“Mensen kunnen van het eiland van hun eigen functie springen en extra waarde toevoegen aan de organisatie.” - YUE DEMEY