Skip to main content Skip to primary navigation

Dag van de Wetenschap op 27 november. Waarom ook jij moet gaan? 

Regional website Belgium

Ooit al eens willen ontdekken hoeveel edelmetalen er in jouw ring of halsketting zitten. Of wat jouw exacte lichaamstemperatuur is met behulp van een infraroodwarmtecamera? Ontdek het op de stand van Umicore tijdens de Dag van de Wetenschap, Vlaanderens grootste wetenschapsfestival voor jong en oud - letterlijk toegankelijk van 4 tot 99 jaar. Umicore is als toonaangevend technologiebedrijf aanwezig met leuke, inspirerende proefjes. 

Het is belangrijk om jou vroeg warm te maken voor wetenschap. Dat kan op verschillende manieren. Door er in de klas veel over te leren, door er veel te lezen over te lezen. Maar iets dat je met je eigen ogen ziet, spreekt toch meer aan, niet? Het triggert meer. Daarom is er onder meer jaarlijks de Dag van de Wetenschap die de grootse Vlaamse wetenschapsbeurt organiseert voor jong en oud op 27 november, georganiseerd door de Antwerpse Universiteit. 

Uit onderzoek blijkt dat jij meer interesse krijgt in wetenschappelijke richtingen, of in STEM-opleidingen als je concreter met wetenschap in contact komt. Umicore doet dat met sprekers voor de klas. Maar om jou te begeesteren door wetenschap en je te vertellen dat ook jij een carrière in wetenschap kan waarmaken, dompelen we je helemaal onder in het verhaal van Umicore. OP de Dag van DE Wetenschap staan onze innovaties centraal.

“We tonen via inspirerende verhalen hoe ze bijdragen aan een duurzamere toekomst en hoe we jou kunnen warm maken voor een STEM-toekomst.”

Inge Van Antwerpen, Manager Young Talent & Onboarding


En als je de universitaire schoolbanken vaarwel hebt gezegd, heeft Umicore tal van programma’s om jullie, jong talent, aan te trekken en te laten meedraaien in de fabriek met bijvoorbeeld speciale traineeships en onder programma’s voor Young Graduates.

Bekijk onze verschillende programma's

Meer details over het event