Skip to main content Skip to primary navigation

Els Vandekerckhove

O&O Chemist
Hoboken, België
Precious Metals Refining
Werkt voor Umicore sinds 2021
"Wat mij aanspreekt bij Umicore is dat je job bijdraagt tot duurzaamheid door de recyclage van kostbare metalen."

Kan je je rol/functie bij Umicore beschrijven?

Mijn voornaamste taak is het optimaliseren van enkele processen. Dat gebeurt eerst op kleine schaal in een labo. Nadien kunnen deze processen dan ook op productieschaal worden uitgevoerd. We volgen mogelijke problemen op en zoeken naar eventuele verbeteringen in het productieproces.

Wat vind je fijn aan je job?

Ik heb veel afwisseling in mijn job en ben elke dag wel met iets anders bezig. Daardoor blijf ik steeds bijleren. Chemie uit de schoolboeken is niet hetzelfde als chemie in het bedrijfsleven. Ook kennis en technologie verandert steeds en moet constant worden bijgeschaafd. Daarnaast is de flexibiliteit echt een troef. Er is steeds ruimte om je planning te wijzigen.

Wat vind je fijn aan werken bij Umicore?

Het warme onthaal en de fijne collega’s. Ook krijg je hier de vrijheid om je te ontwikkelen. Dat ik dichtbij huis kan werken is ook mooi meegenomen!

Waarom wilde je bij Umicore komen werken?

Wat mij aanspreekt bij Umicore is dat je job bijdraagt tot duurzaamheid door de recyclage van kostbare metalen. Bovendien kom je terecht bij een multinational met internationaal karakter en uitstraling.

Waar kijk je naar uit als je ’s morgens naar je werk vertrekt?

Ik kijk uit naar alle zaken die ik zal bijleren, de samenwerking met fijne collega’s en de goede sfeer.

Kan je vertellen wat, tot nu toe, al een hoogtepunt was in je functie of loopbaan bij Umicore?

Elke dag is een nieuwe uitdaging en daar leer je steeds van bij. Zo heb ik op relatief korte termijn heel wat nieuwe kennis vergaard over het productieproces.

Enig advies voor nieuwkomers?

Wees niet bang om vragen te stellen want zo leer je veel bij. Als je je openstelt voor alle info en kennis van collega’s die jaren ervaring hebben, kom je er wel!