Skip to main content Skip to primary navigation

Afbraak oude waterwinning en herinrichting Parking E (Olen)

Regional website Belgium

In de maand augustus voeren we bij Umicore Olen werken uit aan onze oude waterbehandelingsinstallatie en aan parking E (hoek Kasteelstraat en Kerkstraat). Via deze brief willen we u hierover graag informeren. 

Afbraak oude waterbehandelingsinstallatie 

In de Watertorenstraat vindt u - rechts van de watertoren - onze oude waterbehandelings-installatie. Deze installatie dateert van de jaren 50 en werd in 2015 vervangen door een nieuwe installatie. Sindsdien is de oude installatie buiten gebruik.  

Deze oude installatie wordt in augustus volledig afgebroken. De afbraakwerken gaan door op weekdagen en duren ongeveer één maand. Er komt een tijdelijke in- en uitrit voor werfverkeer via de Watertorenstraat. Er wordt signalisatie voor (fiets)verkeer voorzien. 

Herinrichting parking E

Op de hoek van de Kasteelstraat en de Kerkstraat vindt u parking E voor medewerkers en bezoekers van onze R&D-afdeling. 

Deze parking wordt heringericht met 37 nieuwe parkeerplaatsen waarvan 3 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Met de heraanleg verhogen we ook de veiligheid voor de fietsers op het naastgelegen fietspad. Zo zal er slechts één in- en uitrit zijn en hebben automobilisten maximale zichtbaarheid bij het op- en afrijden van de parking.

De werken gaan door op weekdagen en duren ongeveer één maand. De parking en het fietspad worden volledig afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien voor fietsers. 

Herinrichtingsplan parking E

Meer info of vragen

Voor meer informatie of vragen kan je terecht bij: 

  • Gratis telefoonnummer 0800 90 212
    Michel Maes, Projectmanager, michel.maes@eu.umicore.com