150 Umicore-sportievelingen beklimmen Mont Ventoux

Regional website Belgium

Op zaterdag 11 september beklimmen 138 fietsers en 12 wandelaars van materiaaltechnologiebedrijf Umicore de Mont Ventoux: een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie. Umicore kroont zich zo voor het eerst tot grootste deelnemende organisatie aan het unieke Sporta-event ‘Mon Ventoux’. 

Nu zaterdag neemt Umicore voor de derde keer deel aan het  ‘Mon Ventoux’-event dat door Sporta georganiseerd wordt. Wat voor Umicore ooit begon als een initiatief in Olen met 33 deelnemers is op korte tijd uitgegroeid tot een sportieve uitdaging voor 150 medewerkers van de sites in Olen, Hoboken, Brugge en Brussel.

Pascale Van Lierde (Umicore Brussel): “Ik neem dit jaar voor de eerste keer deel en sta te popelen om eraan te beginnen. Naast een sportief evenement is het een unieke kans om medewerkers van andere afdelingen en sites te leren kennen. Dat we allemaal hetzelfde truitje dragen, geeft een uniek teamgevoel.”

Veilig en gezond samen zijn

Umicore hecht veel belang aan het welzijn van haar medewerkers: er is bijvoorbeeld fruit op het werk en verschillende teams organiseren sportmomenten tijdens de middagpauze. Medewerkers en hun gezinsleden kunnen ook deelnemen aan tal van sportieve activiteiten.  Bij Umicore zorgen we voor elkaar en elkaars gezondheid, ook buiten de fabrieksmuren. Organisator Sporta  zorgt ervoor dat iedereen veilig kan deelnemen door de verplichting van de Covid Safe Pass en door de extra corona-maatregelen ter plaatse. Het Sporta-event Mon Ventoux is zo het eerste event waar onze medewerkers en familieleden weer samen kunnen sporten. Het is een moment waar velen lang naar uitgekeken hebben.

Sara Van Reeth (Umicore Hoboken): “Dat we elke editie met meer deelnemers naar Frankrijk afreizen, is het mooiste bewijs van onze warme Umicore-familie. Ondanks het afzien onderweg, genieten onze deelnemers echt van het samen sporten en het supporteren voor elkaar.”