Vanaf 2 augustus werken aan A. Greinerstraat in Hoboken

Regional website Belgium

Update 9 augustus

Vanaf dinsdag 16 augustus zal de Adolf Greinerstraat volledig onderbroken zijn ter hoogte van de werken aan het voet- en fietspad. Er wordt een omleiding voorzien via de Jozef Leemanslaan en de Sint-Bernardse Steenweg. Deze werken duren tot en met 26 augustus. Voor fietsers en voetgangers wijzigt er niets.

Op dinsdag 2 augustus starten er in de Adolf Greinerstraat in Hoboken werken tussen de Curiestraat en ingang B van Umicore. Het fietspad wordt geasfalteerd en het voetpad heraangelgd. Parking A van Umicore wordt daardoor tijdelijk een fietsstraat. 

De parking zelf blijft bruikbaar voor medewerkers en buurtbewoners met een parkeerkaart voor hun elektrische wagen, enkel zullen voetgangers en fietsers de werken moeten omzeilen via de rijweg van de parking. Deze werken staan los van de geplande nieuwe weg.

Impact op het verkeer

  • Personenwagens, vrachtverkeer en moto’s zullen tijdens de werken slechts 1 rijstrook kunnen gebruiken. Er wordt signalisatie geplaatst met tijdelijke verkeerslichten.
    • Update: vanaf maandag 16 augustus zal de Adolf Greinerstraat volledig afgesloten zijn voor personenwagens, vrachtverkeer en moto’s ter hoogte van de werken. Er wordt een omleiding voorzien.
  • Fietsers en voetgangers zullen tijdens de werken uiteraard geen gebruik kunnen maken van het bestaande fiets- en voetpad. Daarom is in samenspraak met de aannemer VHP Wegenbouw beslist om gedurende fase 1 en 2 van de werken parking A om te vormen tot fietsstraat (volg er ook als fietser de rijrichting!). In fase 3 zullen fietsers ook de rijbaan moeten gebruiken.

Heb je vragen of zijn er signalisatieproblemen?

Contacteer VHP Wegenbouw via 03 227 29 83 of werken@vhpwegenbouw.be