Brugge

Umicore Specialty Materials Brugge heeft een lange traditie in het produceren van alkydharsen, metaalzepen, nafteenzuren en adhesie promotors voor rubber, die hun toepassingen vinden in diverse industrieën. USMB hecht veel belang aan onderzoek en ontwikkeling en gebruikt die expertise om innovatieve producten op de markt te brengen die onze klanten oplossingen bieden op vlak van technologische competenties, economische optimalisaties en ecologische voordelen.

 

Werken bij CSM in Brugge

Zoals gezegd in Brugge maken we halffabricaten van topkwaliteit voor grote industriële spelers. Deze vind je niet rechtstreeks in de winkels, maar wel in tal van producten zoals autobanden en verven & coatings en in heel wat industriële catalysetoepassingen. Onze site ligt niet zo ver van Brugge Dus kan je in je regio aan de slag. En dat is goed voor je woon-werkverkeer.

Technisch uitdagende job - Procesoperator

Omdat je als procesoperator het hele proces begeleidt - van laden in reactor tot verpakken in vaten, bulk of zakjes -, is je werk afwisselend maar ook complex. Je uitgebreide takenpakket en je verantwoordelijkheid maken je werk uitdagend. Je hebt makkelijk drie tot zes maanden opleiding nodig voor je zelfstandig kan draaien. En als operator kan je twee tot drie reactoren gelijktijdig begeleiden. Bij productie hoort ook een stuk analyse en rapportering.

Als procesoperator, hoofdprocesoperator en ook als helper krijg je een pak vrijheid en verantwoordelijkheid. Je werk is allesbehalve routine: je beheert het productieproces van begin tot eind. Ontdek hoe we dat in Brugge aanpakken. Toegegeven, het is intensief werken als operator. Maar in een ploeg van zo’n 95 mensen is de sfeer open en familiaal. We werken dag in dag uit met chemische processen: dat vraagt om continue alertheid en directe communicatie. Dat betekent dat we snel moeten kunnen ingrijpen en de juiste beslissingen moeten kunnen nemen.

Daarbij daagt je job je technische kunnen uit. Het werk kan fysiek uitdagend zijn. Maar je staat er zeker niet alleen voor: je werkt samen met je collega’s in een goede sfeer. Je kunt in je regio aan de slag. Bovendien krijg je de voordelen die een solide Groep als Umicore je biedt.

 
Ingenieur? Opportuniteit in O&O

Ook als ingenieur vind je uitdagingen in de productie, sales & applicatie en in het labo in Onderzoek & Ontwikkeling. Je kan je kennis en je kunde aanscherpen om onze producten en processen te optimaliseren, met veel ruimte voor initiatief.

Getuigenissen

Tim, Process operator

Je staat sterk bij Umicore
Je werkt voor een Belgisch bedrijf met internationale status. Je krijgt de voordelen die een solide Groep als Umicore je biedt: een stabiele basis voor je loopbaan, een correcte verloning en het personeelsbeleid van een grote onderneming.

Heel tevreden over mijn eerste werkgever
Toen ik mijn A2-opleiding chemie volgde, wist ik heel goed wat ik wilde: met mijn handen én hoofd werken. En dat is precies wat ik doe bij Umicore. Ik werk afwisselend in de productie en in het labo. Die variatie, dat is echt het leukste aspect van mijn job.

Umicore is mijn eerste werkgever en ik kan echt niet klagen. Ik zie mezelf hier nog lang werken. Want de sfeer zit goed en je krijgt de kans om door te groeien. Ik ben ervan overtuigd dat je hier veel kunt bereiken.

Ik ben ook onder de indruk van de internationale uitstraling die Umicore heeft. De producten die wij hier maken, gaan naar heel de wereld. En we krijgen regelmatig internationale bezoekers over de vloer. Super dat ik in een bedrijf van wereldformaat kan werken. 

Fabris, Assistant Product Stewardship

Dankzij Umicore opleiding gevolgd
Je wordt bij Umicore enorm gestimuleerd. Ik ben hier in de productie begonnen, maar liet al snel blijken dat ik méér wilde. Mijn interesse werd gewekt door een functie die vrijkwam in Research & Development (R&D). Ik heb toen aan de managers voorgesteld een graduaatopleiding in de kunststoffenchemie te volgen, in avondonderwijs. Umicore heeft mijn studies betaald.

Je leert hier heel veel bij. En Umicore houdt rekening met zijn medewerkers. Er is veel respect. Als je een voorstel doet om iets te verbeteren, dan wordt daar altijd naar geluisterd. Ik mag echt wel stellen dat mijn collega’s en ikzelf graag bij Umicore werken. Wij zijn hier heel tevreden.Kleine Pathoekeweg 82
8000 Brugge
Routebeschrijving