Umicore innoveert met virtuele vakbeurs

Regional website Belgium

Elk jaar neemt Umicore aan meer dan 60 handelsbeurzen deel, waar we onze klanten en potentiële klanten persoonlijk ontmoeten en met hen praten. Als gevolg van COVID-19 werden bijna alle beurzen uitgesteld, geannuleerd of vervangen door virtuele evenementen.  

Hoewel onze commerciële teams nog steeds de voorkeur geven aan live-evenementen waar er interactie met de klant mogelijk is, beseften we al snel dat we de kans om deel te nemen aan virtuele handelsbeurzen niet konden laten liggen. Group Communications begon met de ontwikkeling van een nieuw concept van virtuele standen die kunnen worden aangepast aan de verschillende business units. Al snel verscheen een eerste project: de e-scrap conferentie, een belangrijke vakbeurs over elektronisch afval. Als wereldspeler op het vlak van e-scrap recycling, was Precious Metals Refining (PMR) niet alleen één van de exposanten, maar ook de enige met een virtuele stand. Over pioniersgesproken!  
 

Wereldwijd teamwerk

Aangezien de beslissing om de e-scrap conferentie om te vormen tot een virtueel evenement erg laat werd gecommuniceerd, was het een race tegen de klok om onze allereerste virtuele stand op tijd klaar te krijgen. Werner Appel, hoofd van Exhibitions en Events: "Een team van mensen uit de Verenigde Staten, Duitsland, Brazilië en België heeft heel hard gewerkt om de eerste virtuele beursstand van PMR net op tijd klaar te krijgen. Ik ben er trots op dat we al onze business units dit platform kunnen bieden om hun activiteiten virtueel voor te stellen en te interageren met hun klanten".

Het enige bedrijf met een virtuele stand

Tijdens de tweedaagse e-scrap conferentie werkte een heel team letterlijk achter het scherm. Lies Geunens, Junior Supply Manager Recyclables bij PMR was een van hen. " We waren het enige bedrijf met een aangepaste virtuele stand die volledig in lijn was met de look en feel van onze beursstand op fysieke evenementen. Het feit dat we daar stonden met een virtuele stand toont aan wat een innovatief bedrijf Umicore wel is. "