Umicore Hoboken werkt mee aan de automotive sector van morgen

Regional website Belgium

Onze samenleving staat de komende jaren voor een aantal grote uitdagingen. De elektrificatie van de transportsector is wellicht één van de grootste. Eind september 2022 kondigden we samen met PowerCo, het batterijbedrijf van Europa’s grootste autofabrikant Volkswagen, een samenwerking aan voor de Europese productie van batterijmaterialen.

In Hoboken recycleren we al enkele jaren herlaadbare batterijen op de site van Umicore. Niet alleen de metalen in batterijen van kleine elektronische toestellen zoals smartphones en notebooks worden gerecycleerd, maar ook die van elektrische voertuigen. De komende maanden en jaren zullen we daar nog meer op inzetten, naarmate er steeds meer elektrische auto’s de weg op gaan.

Net zoals bij onze andere processen, laten we ook bij de verwerking van batterijen niets aan het toeval over: veiligheid staat voorop. Zo loopt er rond brandveiligheid een nauwe samenwerking met de stadsbrandweer van Antwerpen. Later dit jaar komen er verschillende compagnies van de brandweer langs om onze site nog beter te leren kennen.

Umicore erkende zo’n 20 jaar geleden het belang van deze belangrijke ommezwaai in de auto-industrie en de belangrijke bijdrage daarmee aan duurzaamheid. De beschikbaarheid van voldoende grondstoffen bestemd voor de productie van herlaadbare batterijen van elektrische voertuigen is cruciaal voor het slagen van deze verandering in de maatschappij.

Vragen over de recyclage van herlaadbare autobatterijen? Mail ons op siteHoboken.Communicatie@umicore.com.

Wil jij meebouwen aan de toekomst van de automobielindustrie? Bezoek onze website voor de leukste jobs: https://www.umicore.be/jobs.