Skip to main content Skip to primary navigation

Umicore blijft verder werken aan milieuverbeteringsprojecten en vraagt overleg met de overheid over een robuuste methode voor het bepalen van de vergunningsvoorwaarden

Regional website Belgium

Recent stelde het Antwerpse provinciebestuur de nieuwe vergunningsvoorwaarden voor de Umicore site in Hoboken voor. De normen zijn erop gericht om de gezondheid van de mensen, en met name de kinderen die in de buurt van de Umicore-fabriek in Hoboken wonen, optimaal te beschermen en dat is ook altijd Umicores doelstelling. Umicore investeert jaarlijks € 25 miljoen in milieugerichte procesaanpassingen. De dalende trend van de voorbije jaren toont aan dat deze projecten hun vruchten afwerpen.

Umicore zal blijven investeren in onderzoek en acties om haar milieuresultaten verder te verbeteren, zodat de fabriek en de buurt op een duurzame manier kunnen samenleven. De creatie van de groene zone op en naast de fabriek zal daar een belangrijke factor in zijn. 

Umicore zal uiteraard haar verantwoordelijkheid nemen om met de meest vooruitstrevende technologieën haar stofuitstoot naar een zo laag mogelijk niveau in een industriële omgeving te brengen. Umicore vraagt in deze context overleg met de overheid over een robuuste en betrouwbare methode voor het bepalen van de vergunningsvoorwaarden. 

Johan Ramharter, Senior Vice President Umicore: “De normen van het Antwerpse provinciebestuur zijn uitermate ambitieus en veel strenger dan de richtwaarden die internationaal gevolgd worden. Umicore engageert zich om de stofuitstoot verder te verminderen en dat omvat vanzelfsprekend een gezonde leefomgeving voor onze naaste buren. We vragen overleg met de overheid om een robuuste en betrouwbare methode vast te leggen die nodig is voor het bepalen van de norm en het beoordelen van onze inspanningen. We zijn ervan overtuigd dat nieuwe verbeterprojecten en investeringen ertoe zullen leiden dat de stofuitstoot verder zal dalen, met een verdere daling van lood in bloed tot gevolg.”