Skip to main content Skip to primary navigation

Nieuwe verbindingsweg

De Adolf Greinerstraat deelt het fabrieksterrein van Umicore in tweeën. Deze openbare, industriële hoofdweg tussen de wijk Moretusburg in Hoboken en Hemiksem wordt in beide richtingen gebruikt door alle weggebruikers – voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtverkeer.

Verkeersveiligheid

In het belang van onder andere de beveiliging van het fabrieksterrein en de verkeersveiligheid beslisten Umicore, de stad Antwerpen en het district Hoboken om de Adolf Greinerstraat bij de site te betrekken en een nieuwe verbindingsweg aan te leggen.

Umicore stelt een deel van haar fabrieksterrein ter beschikking van de nieuwe weg. Naast de nieuwe weg komt een vrij liggend fietspad dat ter hoogte van de Curiestraat overgaat in een fietsstraat. 

Umicore bekostigt de aankoop van de Adolf Greinerstraat, de aanleg van de nieuwe verbindingsweg en het fietspad en de uitvoering van alle werken op eigen terrein.

De vergunningsaanvraag werd in augustus 2022 ingediend bij de Provincie Antwerpen. De start van de werken aan de nieuwe weg op het fabrieksterrein is gepland in 2024. De aansluiting en opening van de weg wordt in 2025 verwacht.

Lees hier meer over de nieuwe verbindingsweg

Het omleiden van het verkeer langs de buitenzijde van de site kan het opwaaiend stof door doorgaand verkeer nog verder verminderen.