Project Manager Bouwkundig Onderhoud (Asset Management)

Belgium, Hoboken
Precious Metals Refining
Engineering

Posted on 22-05-2022

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren... Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over PMR

In onze afdeling PMR ( Precious Metals Refining) produceren we oplossingen op basis van basis- en edelmetalen. De sleutel tot ons succes is innovatie. We zoeken steeds naar nieuwe werkwijzen en nieuwe ideeën om metalen duurzaam te produceren en te recycleren. Stel je eens voor wat jij binnen zo’n uitdagende afdeling zou kunnen doen.

Wat jij zal doen

Om een robuust gebouwenpatrimonium op de site van PMR Hoboken te realiseren en in stand te houden, neem je de leiding in het structureren van de nieuwe afdeling Asset Management binnen de afdeling Technologie en ben je verantwoordelijk voor de organisatie van de herstellingswerken en de toekomstverwachtingen inzake het onderhoud van de vaste activa van de site (gebouwen (+/- 400) en infrastructuur (wegen, rioleringen, buizen, spoorliggers,...)

Wat jij zal doen

 • In samenwerking en in supervisie met het hoofd van de divisie CRA en andere betrokken diensten (productiemanagers/ onderhoudsmanagers), bestudeer, analyseer en implementeer je de opstart en de organisatie van de Asset management organisatie.
 • (Zit niet in jouw werkdomein: bouwtechnieken : hvac, facilities,...)
 • Je ontwikkelt en implementeert een databank met informatie over gebouwen die je in staat stelt om jaarlijkse budgetprogramma's en meerjarige onderhoudsprogramma's op te stellen voor onze activa, op basis van de gegevens verkregen uit een gestructureerd inspectieprogramma.
 • Je ontwikkelt een doeltreffend inspectieprogramma voor deze activa.
 • Veiligheid is een topprioriteit bij Umicore PMR Hoboken! Je ziet erop toe dat de veiligheidsvoorschriften en -procedures strikt worden nageleefd.
 • Je bent in staat je team te ondersteunen met de nodige stabiliteitsberekeningen, tekeningen en technische verbeteringen en/of oplossingen voor te stellen, in een haalbaarheids - basis & gedetailleerd engineeringsfase, inclusief een budgetraming.
 • Na de engineeringfase wordt onder jouw supervisie een offertedossier opgemaakt, leveranciers geselecteerd en opvolging, werfopvolging is verplicht. De eerstelijnstoezicht wordt echter gewaarborgd door jouw landmeter.
 • Je verzekert en verbetert de kwaliteit van jouw asset management team.

Naar wie zijn we op zoek

 • Je hebt een masterdiploma burgerlijk, industrieel ingenieur of architect-ingenieur, met min. 5 jaar relevante werkervaring in burgerlijke bouwkunde. Expertise in asset management is een pluspunt.
 • Je hebt een goede kennis van de beoordelings-, inspectie- en herstelmethodes van gebouwen, rioleringen, wegen, boxen, pipe-racks.
 • Je hebt een brede kennis wat betreft veiligheidsvoorschriften in de bouwcontext. (VCA-certificaat is een must.) Je bent bekend met de praktische eisen op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid en met kwaliteitssystemen.
 • Je bent technisch ingesteld en bedreven in basis stabiliteitsberekeningen en constructieve detaillering.
 • Je bent een goede communicator, een uitstekende people- en projectmanager en in staat om een team van ingenieurs en vakbekwame autocad-ontwerpers efficiënt aan te sturen.
 • Je hebt een goede kennis van MS Office. 2D- en 3D-berekeningssoftware zijn een pluspunt. Ervaring met onderhoudssoftware voor gebouwen is een pluspunt.
 • Je bent bedreven in het schrijven van globale projectrapporten. Vooral het uitwerken van jaarbudgetten voor elk van de verschillende afdelingen (en hun activa: gebouw, weg, buizenstelsel, riolering, ...)
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede kennis van andere talen (Engels, Frans, Duits)

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.  

ALS WIJ MET ONZE RECYCLAGETECHNOLOGIE GEBRUIKTE METALEN EEN NIEUW LEVEN KUNNEN GEVEN, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

      

Solliciteer
Share this page