Opleiding operator materiaaltechnologie ism VDAB Antwerpen

Belgium, Hoboken
Precious Metals Refining
Production

Wat jij zal doen

Als operator materiaaltechnologie volg je de goede werking van metallurgische en scheikundige recyclageprocessen op en stuur je bij waar nodig in functie van de gestelde normen naar kwaliteit, veiligheid en milieu. Je bedient installaties zoals reactiekuipen en smeltovens. Je volgt de processen op, ter plaatse en vanuit de controlekamer. Je transporteert materialen binnen de afdeling met heftruck en takelinstallaties. Je staat mee in voor de zorg van de gebruikte installaties en orde en netheid binnen de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor de procesadministratie.

Naar wie we op zoek zijn

Je hebt affiniteit met techniek en kan dit aantonen door je diploma, werkervaring of hobby. Kennis van Chemie is een pluspunt. Je beschikt over een groot omschakelingsvermogen en past je aan aan veranderingen in productieprocessen en taakverdelingen. Je bent bereid onderaan de ladder te starten en de handen uit de mouwen te steken. Je wordt tewerkgesteld in een 3 ploegen volcontinu systeem.

  • Goede kennis Nederlands is vereist.
  • Je bent ingeschreven bij VDAB en was aanwezig op één van onze infosessies

Bijkomende informatie

De opleiding start op 4/1/2022 en loopt in samenwerking met VDAB Antwerpen

Inhoud

  • basis scheikunde
  • procestechnieken
  • Inleiding tot de metallurgie
  • veiligheid en procedures
  • alternerende stages

 

Wanneer? De opleiding start op 4/1/2022 en loopt tot 30/3/2022

Waar? VDAB Antwerpen - Provinciestraat 211-215 - 2018 Antwerpen

Nadien? Van 4/4/2022 tot 29/4/2022: één week opleiding bij Umicore in onze vestiging te Hoboken gevolgd door een stageperiode van drie weken in de ploeg van één van onze productiediensten (vroege/late/nacht)

Verder? Na een positieve evaluatie van opleiding en stage, op 9/5/2022 => vast contract van onbepaalde duur

Meer info? Neem contact op met

Heidi Claes - VDAB bemiddelaar op 0470 19 15 26 of heidi.claes@vdab.be

Nancy Laevaert - HR Talent Acquisition Officer Umicore op 03 821 64 15 of nancy.laevaert@umicore.com

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over Precious Metals Refining

Schaarser wordende grondstoffen wereldwijd. De raffinage- en recyclagetechnologie van Umicore geeft een nieuw leven aan gebruikte metalen. We zijn experts in het verwerken van de meest complexe materialen van over de hele wereld. Onze processen dragen bij tot de circulaire economie en ze verminderen de impact op het milieu. Als we meer metaal uit al die complexe materialen willen halen, mogen we niet stilstaan. We moeten nieuwe methoden ontdekken, nieuwe oplossingen bedenken en nieuwe processen ontwikkelen. En dan kom jij in beeld

ALS ONZE RECYCLAGEACTIVITEITEN HET TEKORT AAN SCHAARSE GRONDSTOFFEN KUNNEN AANPAKKEN, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

     

Solliciteer