Skip to main content Skip to primary navigation

Liesbeth Aerenhouts

Warehouse assistant
Hoboken, België
"Umicore biedt me unieke carrièremogelijkheden."

Kan je je functie bij Umicore beschrijven?

Ik werk als magazijnbediende in het wisselstukkenmagazijn in Hoboken, Antwerpen. Naast de handenarbeid verricht ik ook licht administratief werk en denk ik elke dag na over de verschillende mogelijkheden om de veiligheid in onze afdeling te verbeteren. Een paar van mijn taken zijn laden en lossen, onze onderdelen controleren en opbergen. Ik gebruik regelmatig zware machines, zoals een vorkheftruck, een orderpicker en de rolbrug.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik hou van het contact met leveranciers en interne klanten, de aangename werksfeer en het bedienen van de verschillende machines. Werken met uiteenlopende materialen - van kleine schroefjes tot grote onderdelen van 12 ton - maakt mijn job heel uitdagend, afwisselend en erg leuk. Bovendien kan ik als vrouw mijn mannetje staan; sommige mensen kijken vreemd op wanneer een lichtgewicht als ikzelf in één van de machines stapt. Ik moet vaak lachen om hun verbaasde gezichten.

Wat vind je leuk aan werken voor Umicore?

Umicore is een vooruitstrevend bedrijf dat zijn werknemers heel goed behandelt en dat zich ook voortdurend inzet voor het milieu. In Hoboken praat iedereen vrijuit op een respectvolle manier, er heerst een open communicatiecultuur.

Waarom wilde je bij Umicore werken?

Ik ben opgegroeid in Hoboken en ik ken de fabriek al van in mijn kindertijd. Ik begon met het duaal leerprogramma en mocht mijn stage doen bij het bedrijf. Tijdens mijn traject leerde ik de fabriek beter kennen en begon ik de collega's en het bedrijf erg te waarderen. Umicore biedt me unieke carrièremogelijkheden.

Waar kijk je naar uit wanneer je ‘s morgens naar het werk vertrekt?

Ik sta met een positief gevoel op en kijk er naar uit om aan mijn werkdag te beginnen omdat er me steeds nieuwe uitdagingen staan te wachten. Eigenlijk zijn er veel dingen waar ik naar uitkijk: de vriendelijke mensen en de afwisselende job, het dagelijks streven naar orde, netheid en stiptheid, de veilige werkomgeving, maar vooral: bewijzen dat vrouwen in deze job niet moeten onderdoen voor mannen.

Wat was je hoogtepunt bij Umicore tot hiertoe?

Toen ik mijn contract kreeg! Nu kan ik mijn positieve vibe verder blijven verspreiden onder mijn collega’s en dat zorgt voor een aangename werksfeer. De erkenning en waardering van mijn collega’s vervullen me elke dag opnieuw met trots.

Heb je advies voor nieuwkomers?

Geniet van elke dag, stel veel vragen, zodat je kan leren en je je taken beter begrijpt.