Skip to main content Skip to primary navigation

Amar Kaadouch

Sales Manager Precious Metals
Hoboken, België
Precious Metals Refining
Werkt voor Umicore sinds 2021
"Vooral de samenwerking met andere collega’s, niet enkel nationaal maar ook internationaal."

Kan je je rol/functie bij Umicore beschrijven?

Deze week rond ik mijn 2 jaar durende Young Graduate programma af. Als afgestudeerde Handelsingenieur met specialisatie in Finance werd ik voornamelijk ingezet om bestaande processen en risico’s in kaart te brengen en te analyseren. Samen met collega’s ging ik aansluitend op zoek hoe bepaalde risico’s te beperken of om bestaande modellen te verbeteren. Zo bracht ik voor de afdeling Aankoop en Transport de verschillende, risicovolle wegtransporten van onze goederen in kaart om in de toekomst nog efficiënter aan de slag te kunnen. Vanaf september zorg ik als Sales Manager Precious Metals er mee voor, dat de financiële risico’s bij verkoop maximaal worden ingedekt

Wat vind je fijn aan je job?

De diversiteit van de vele projecten waar ik zelfstandig werk aan verschillende, mogelijke oplossingen geeft mij veel voldoening. Vooral de samenwerking met andere collega’s, niet enkel nationaal maar ook internationaal, vind ik bijzonder leuk. Je moet vaak organiseren en ad hoc oplossingen naar voor brengen. Hierbij merk ik ook dat mijn inbreng een toegevoegde waarde heeft en dit stimuleert mij.

Wat vind je fijn aan werken bij Umicore?

Ik ben van nature heel nieuwsgierig en ik leer graag bij. Bij Umicore is er een goede balans tussen enerzijds het zelfstandig werken en anderzijds het werken met de nodige ondersteuning van anderen. Je gaat op zoek naar je grenzen, je leert elke dag iets nieuws en je mag je ideeën altijd naar voor brengen. De open cultuur binnen Umicore is sterk aanwezig, dat maakt het werken hier zo fijn. 

Waarom wilde je bij Umicore komen werken?

Het programma was zeker interessant maar niet alleen Umicore biedt dit aan.
Ik vond het belangrijk om voor een organisatie te werken die een positieve impact heeft op onze maatschappij, die steeds streeft naar het beste en die vooral haar werknemers waardeert. Ik vond al deze waarden hier terug waardoor ik besloot om voor Umicore te werken.  

Waar kijk je naar uit als je ’s morgens naar je werk vertrekt?

Iedere dag opnieuw samenwerken met anderen geeft mij heel veel energie. Mijn motivatie wordt gevoed door iedere dag opnieuw oplossingen te vinden en samen hieraan te werken. Dat is echt het tofste van de dag.

Kan je vertellen wat, tot nu toe, al een hoogtepunt was in je functie of loopbaan bij Umicore?

Elke dag waarbij ik mijn vaardigheden kon ontwikkelen, waardoor ik verder mocht groeien, waren hoogtepunten in de voorbije twee jaar. Deze continue, positieve ontwikkeling is de motor die mij aandrijft om steeds verder op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Ik hoop later mijn kennis en vaardigheden te mogen doorgeven aan jonge starters zoals mijzelf. 

Enig advies voor nieuwkomers?

Jazeker! Probeer vooral je scope heel breed te houden en durf heel veel vragen te stellen. Uiteindelijk zal je op die manier te weten komen welke richting je echt graag uit wil en merk je hoe en wanneer je je eigen steentje kan bijdragen in onze organisatie.

Interesse om bij ons te werken? Solliciteer hier