Bouw

Automotive Catalysts

Wij behoren op mondiaal niveau tot de toonaangevende producenten van katalysatoren voor uitstootbeperking in de automobielindustrie voor zowel personenwagens als zware voertuigen. Onze katalysatoren zijn inzetbaar in een brede reeks aandrijvingen, met inbegrip van benzine- en dieselmotoren, aardgas en alternatieve brandstoffen. Ze worden steeds belangrijker in motoren voor milde en volledig hybride voertuigen. Wij helpen onze klanten brandstofzuinigere voertuigen te produceren en te voldoen aan de huidige en toekomstige vereisten van de milieuwetgeving door ons te focussen op superieure technologieën in de ontwikkeling van autokatalysatoren.

Bezoek site

Hoe werkt het?

Umicore ontwikkelt katalytische oplossingen voor nabehandeling, die verontreinigende stoffen omzetten in onschadelijke gassen voor ze in het milieu terechtkomen. De katalytisch actieve materialen bestaan uit een combinatie van oxiden en edelmetalen als platina, palladium en rodium. Deze zijn verwerkt in een poreuze structuur, waardoor een nauw contact met het uitgestoten gas ontstaat. De samenstelling en structuur zorgen voor interactie met het uitgestoten gas en de chemische transformatie in onschadelijke componenten.

Elementen

Pt Platinum
Pd Palladium
Rh Rhodium
Lees meer op de groepwebsite

Contactinformatie

Umicore AG & Co. KG Rodenbacher Chaussee 4 63457 Hanau-Wolfgang Germany Tel.: +49 6181 59 3656 Fax: +49 6181 59 73656 Email: automotivecatalysts@am.umicore.com