Category Procurement Manager IT

Belgium, Hoboken
Purchasing and Transportation
Information Technology, Procurement

Posted on 07-07-2022

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over onze Support functies, Procurement en andere

Een wereldwijde organisatie. Niet alleen de mensen in onze industriële vestigingen en technische centra zijn van vitaal belang voor de groei van Umicore. In al onze ondersteunende functies zorgen we ervoor dat we blijven groeien en evolueren - of het nu is door ervoor te zorgen dat onze beslissingen commercieel haalbaar zijn, door onze reputatie te verbeteren, door nieuwe klantenrelaties op te bouwen of door de juiste mensen te vinden die kunnen voortbouwen op wat we al hebben bereikt. De verscheidenheid van ons werk betekent dat we niet stil kunnen blijven staan. We moeten nieuwe manieren vinden om dingen te doen, nieuwe oplossingen ontdekken en nieuwe ideeën ontwikkelen. En dan kom jij in beeld.

Wat jij zal doen

Als Category Procurement Manager IT ben je verantwoordelijk voor het categoriemanagement, de dagelijkse operationele supervisie en de optimalisatie van de IT Category Procurement Processen binnen de organisatie.
Je ontwikkelt, stuurt en implementeert wereldwijde strategische category sourcing initiatieven voor de categorie IT in samenwerking met de afdeling Information Systems en eventuele andere interne Business IT klanten, waarbij je hun business needs respecteert en begrijpt, maar ze ook uitdaagt, en tegelijkertijd een substantiële toegevoegde waarde realiseert voor de organisatie.
Je rapporteert aan de Director Category Procurement en je plaats van tewerkstelling is de site in Hoboken (of Brussel).

Gedetailleerde Verantwoordelijkheden :
Coachen en ontwikkelen van het CPC IT team
o Je leidt het CPC IT team en cross functionele werkgroepen om een hoog niveau van performantie, integratie en consistentie te bereiken in inkoop binnen de categorie.
o Je verstrekt categorie-expert advies en kennis aan de belangrijkste stakeholders van de respectieve wereldwijde toeleveringsmarkten, concurrenten en productinnovaties
o Je treedt op als account manager tussen Umicore en leveranciers en bouwt een sterke zakelijke relatie op en onderhoudt deze om het hoogste niveau van dienstverlening te verzekeren.
o Je bereidt onderhandelingen voor over overeenkomsten met een hoge impact, complexe leveringsovereenkomsten en contractkwesties in cross-functionele teams en leidt deze om een beter categorie-resultaat te leveren

Ontwikkelen en implementeren van Category Strategy voor IT
o Je ontwikkelt, leidt en implementeert IT category management plannen en sourcing strategieën op basis van onderzoek en analyse om aan de zakelijke behoeften te voldoen, de betrokkenheid van belanghebbenden te vergroten en leveranciers uit te dagen en te motiveren om de dienstverlening te optimaliseren.
o Je hebt een strategische en lange termijn visie en ontwikkelt innovatieve beleidslijnen, en - inkoopoplossingen die cashbare besparingen en procesefficiënties opleveren voor de organisatie.
o Je identificeert en beheert commerciële, contractuele, operationele, financiële, reputatie-, ethische en supply chain risico's om negatieve impact op categorie doelstellingen te minimaliseren en tegelijkertijd kansen te stimuleren. 
o Je hebt inzicht in de wereldwijde IT-uitgaven en identificeert mogelijkheden om de kwaliteit te verhogen en de prijs-kwaliteitverhouding te verbeteren. 

Je bent verantwoordelijk voor het verbeteren van Procurement Operations door het optimaliseren van compliancy, proces performance en klanttevredenheid.
o Je ontwikkelt performance metrics, processen en targets en monitort de performance van deze KPI of SLA door key IT Suppliers.
o Je zet cross-functionele review meetings op met interne klanten en Leveranciers en creëert ontwikkelingsplannen om prestaties te verbeteren en kosten verder te reduceren.
o Je deelt kennis, best practices en resultaten met interne klanten en andere inkopers; en zorgt voor afstemming met ontwikkelde standaarden en procedures.

 

Naar wie we op zoek zijn

  • Je behaalde een masterdiploma in economie of een gelijkwaardige ervaring. Je hebt minstens 5 jaar relevante beroepservaring in een commerciële omgeving (aankoop of verkoop). 
  • Je hebt een grondig inzicht in de bedrijfsbehoeften van Umicore en de verwachtingen van de interne klanten
  • Je hebt een grondige kennis van de IT-markt, het domein en aanverwante categorieën.
  • Je hebt een sterke interne klantenoriëntatie, je bent communicatief sterk met overtuigings- en beïnvloedingsvaardigheden
  • Je hebt een sterke focus op continue verbetering en bent bericht op het behalen van resultaten
  • Je bent een samenwerkende team-werker
  • Je bent stressbestendig met het vermogen om prioriteiten te stellen en te schakelen tussen taken
  • Je hebt sterke project- en risicomanagementvaardigheden
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, kennis van Frans en Duits zijn een pluspunt

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

ALS WIJ MET ONZE RECYCLAGETECHNOLOGIE GEBRUIKTE METALEN EEN NIEUW LEVEN KUNNEN GEVEN, IMAGINE WHAT YOU COULD DO

      

Solliciteer
Share this page