Category Procurement Manager Industrial Projects

Belgium - Olen
Purchasing and Transportation
Procurement

Gepubliceerd op 23-11-2022

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over onze Support functies, Procurement en andere

Een wereldwijde organisatie. Niet alleen de mensen in onze industriële vestigingen en technische centra zijn van vitaal belang voor de groei van Umicore. In al onze ondersteunende functies zorgen we ervoor dat we blijven groeien en evolueren - of het nu is door ervoor te zorgen dat onze beslissingen commercieel haalbaar zijn, door onze reputatie te verbeteren, door nieuwe klantenrelaties op te bouwen of door de juiste mensen te vinden die kunnen voortbouwen op wat we al hebben bereikt. De verscheidenheid van ons werk betekent dat we niet stil kunnen blijven staan. We moeten nieuwe manieren vinden om dingen te doen, nieuwe oplossingen ontdekken en nieuwe ideeën ontwikkelen. En dan kom jij in beeld.

Wat jij zal doen

Als Category Procurement Manager Industrial Projects is je voornaamste doel ervoor te zorgen dat de internationale inkoopactiviteiten, ter ondersteuning van de strategische investeringsprojecten van de BU RBM, tijdig, met de juiste kwaliteit en binnen het budget worden afgerond!
U stimuleert de bijdrage van inkoop aan de toegevoegde waarde voor onze klanten met inachtneming van beleid, strategieën en procedures. Je stimuleert de ontwikkeling van category practices, inclusief de inzet van sourcing strategie en partner management om de toegevoegde waarde (gebaseerd op total cost of ownership) voor het bedrijf te vergroten.
Je rapporteert aan de Senior Category Procurement Manager Industrial projects en je bent gevestigd op de site van Olen.

 

Jouw gedetailleerde verantwoordelijkheden:

Ontwikkelen en implementeren van categoriestrategieën voor internationale investeringsprojecten in nauwe samenwerking met de lokale inkoop- en engineeringteams.

 • Ontwikkelen, leiden en implementeren van categoriemanagementplannen en inkoopstrategieën om aan de zakelijke behoeften te voldoen, de betrokkenheid van belanghebbenden te verbeteren en leveranciers uit te dagen en in staat te stellen de levering en dienstverlening te optimaliseren.
 • Ervoor zorgen dat de behoeften van klanten worden weerspiegeld in de categoriestrategie
 • Vaststellen van uitgavenbasislijnen en categorieprofiel, inclusief risicobeoordeling, beheer van leveranciersrelaties en procure to pay-strategie
 • Voorbereiden en leiden van onderhandelingen over overeenkomsten in cross-functionele teams.
 • Ontwikkelen van contracten of orders van hoge kwaliteit, zorgen voor follow-up van contracten/orders tot ze klaar zijn voor betaling.
 • Uitvoeren van en toezicht houden op de initiatieven met toegevoegde waarde die voortkomen uit de categoriestrategie.

Dagelijks leiden en ontwikkelen van cross-functionele werkgroepen

 • Leiding geven aan internationale cross-functionele werkgroepen om een hoog niveau van prestatie, integratie en consistentie in de hele categorie te bereiken
 • Aanleveren van (technische) expertise inzake aankoopstrategie en categorie, optreden als accountmanager/liaison tussen Umicore en de leveranciers en sterke zakelijke relaties opbouwen voor wat betreft aankoopactiviteiten in verband met industriële projecten.
 • Sourcing trends, standaard methodologieën en resultaten delen en de verspreiding van kennis coördineren
 • Een uitdager zijn in de verschillende sourcing teams en naar de interne klanten toe

Verbetering van de inkoopactiviteiten door optimalisatie van gebruikersnaleving, leveranciersprestaties, contracten en klanttevredenheid.

Naar wie we op zoek zijn

Een enthousiaste collega met

 • Een master diploma in business of logistiek of gelijkwaardig door ervaring
 • Aantoonbare ervaring (3-5 jaar) in een relevant bedrijfsgebied
 • Goede kennis van inkoop
 • Diep inzicht in de zakelijke behoeften van Umicore en de verwachtingen van de interne klanten
 • Bedreven gebruiker van PC MS office toepassingen. Kennis van SAP is een pluspunt
 • Uitstekende ethiek en integriteit
 • Sterke interne klantgerichtheid met overtuigings- en beïnvloedingsvaardigheden
 • Focus op continue verbetering en toewijding om resultaten te bereiken
 • Collaboratieve mentaliteit en teamworker
 • Uitstekende vaardigheden op het gebied van project- en risicomanagement
 • Goede kennis van het Engels (Nederlands, Frans en Duits is een pluspunt)

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

ALS WIJ MET ONZE RECYCLAGETECHNOLOGIE GEBRUIKTE METALEN EEN NIEUW LEVEN KUNNEN GEVEN, IMAGINE WHAT YOU COULD DO

      

Solliciteer