Business Development Manager Batterij Recyclage

Belgium, Hoboken
New Business Incubation
Business Development, Process & Product Development

Posted on 18-01-2022

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over New Business Incubator (NBI)

De CTO-organisatie is opgebouwd rond twee pijlers: Corporate Research & Development (CRD) en New Business Incubation (NBI). NBI is een nieuw opgerichte entiteit die het voortouw zal nemen in de inspanningen van Umicore om vernieuwende technologieën van de volgende generatie te identificeren en te incuberen met het oog op het creëren van nieuwe  opportuniteiten. CRD en NBI zullen, in nauwe samenwerking met de business units, zorg dragen voor het stappenplan naar deze technologische innovaties van Umicore voor de korte, middellange en lange termijn.

Wat jij zal doen

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het creëren (identificeren, ontwikkelen en uitrollen) van nieuwe businessopportuniteiten in Battery Recycling. 
Je beheert de informatieverzameling (marktopportuniteiten, concurrerende technologieën, disruptieve businessmodellen,...) en marktprospectie, je bouwt een commercieel netwerk en marketingtools uit, je tekent een businessstrategie uit... dit alles met het oog op het ontsluiten van een businesspotentieel met impactvolle inkomsten in een tijdspanne van 5-10 jaar. Je vult de technische programmamanager van CRD aan bij het ontwikkelen van een klantgerichte waardepropositie en het opstellen van een bijbehorende wereldwijde go to market strategie. 
 
Gedetailleerde Verantwoordelijkheden :

 • Je identificeert en - in nauwe samenwerking met de technische programmamanager van CRD - stelt waardecreërende strategieën voor nieuwe batterijrecycling business opportunities voor. Je werkt business modellen uit (integratie van business opportuniteiten, risico's, technologische roadmap en operationele implementatie), je ontwikkelt en volgt bijbehorende plannen voor toekomstige service/solutions platformen. Je visualiseert het stappenplan voor recyclage en vertaalt dit in een stappenplan voor processen en diensten van Umicore.
 • Je identificeert de behoeften van de klanten, evalueert het potentieel van de klanten, bouwt en coördineert het best-in-class netwerk in de markt (globaal - intern, klanten, leveranciers en andere relevante spelers, definieert de beoogde lead klanten). Je definieert, samen met de relevante Business Unit en NBI stakeholders (marketing/technologie/operations), een marktintroductieplan en volgt de implementatie ervan van nabij op. Je coördineert de trial runs en eventueel eerste toezeggingen aan prospects (tot aan de overdracht aan het verkoopteam van een business unit of NBI incubator).
 • In samenwerking met het Strategic insights and Analytics team van NBI identificeer en volg je markt- en technologietrends (in je expertisedomein). Je identificeert en volgt het concurrentielandschap op.  Je brengt de waardeketen van relevante batterijrecycleerbare materialen in kaart, waarvoor de processen en diensten van Umicore de groei van de business zouden kunnen katalyseren.
 • Je informeert alle relevante belanghebbenden van Umicore over de bedrijfsomgeving van de doelmarktsegmenten. Je controleert de KPI's voor bedrijfsinnovatie van de afdeling en consolideert ze met PMO.

 
Het geografisch gebied van deze activiteiten is wereldwijd. De positie zal gevestigd zijn in Antwerpen, België.

Naar wie we op zoek zijn

 • Je behaalde een masterdiploma in de wetenschappen (scheikunde, natuurkunde, ingenieurswetenschappen...) en hebt ten minste 3 jaar werkervaring in de waardeketen van batterijen. Met je mix van commerciële en technische interesse - wat essentieel is voor deze functie - ben je in staat om de business value te evalueren doorheen de volledige battery value chain.

 • Commerciële en business development ervaring (minimaal 5 jaar) zijn een must om je ondernemersfocus en je vermogen om nieuwe business op te bouwen te versterken.

 • Je hebt een bewezen vermogen om technologische trends te vertalen naar zakelijke kansen en bedrijfsmodellen.

 • Je hebt een sterke project en programma management ervaring, goed begrip van technologie en innovatie management.

 • Vloeiend Engels spreken en schrijven is een must. Chinees/Koreaans/Japans zijn een pluspunt. Duits/Frans is een leuke bijkomstigheid.

 • Je bent een uitstekende en overtuigende communicator, met goede mondelinge en schriftelijke presentatievaardigheden.

 • Je kunt zelfstandig werken onder algemene leiding, hebt een goed gevoel voor prioritisering van toegewezen doelen en beheert de tijd dienovereenkomstig in samenwerking binnen je netwerk en met je team(s). 

 • Je bent bereid vaak te reizen.

Ons aanbod

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst. We bouwen aan een inclusieve werkcultuur die gelijke kansen aan alle werknemers biedt, ongeacht hun diverse achtergrond. We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

ALS WIJ EEN WERELDLEIDER KUNNEN WORDEN IN RECYCLAGE EN SCHONE MOBILITEIT, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

      

Solliciteer
Share this page