Associate Scientist Solid-State Batteries

Belgium - Olen
Corporate Research & Development
Research & Development

Gepubliceerd op 28-07-2022

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over Onderzoek & Ontwikkeling

Vooruitgang stimuleren door onderzoek. Om materiaaloplossingen te ontwikkelen voor de meest dringende uitdagingen ter wereld en te anticiperen op de noden van onze klanten, investeren we veel in O&O. Het onderzoek van Umicore richt zich vooral op nieuwe materialen en processen om een antwoord te bieden aan megatrends zoals grondstoffenschaarste en schone mobiliteit. Aan onderzoek en ontwikkeling doen betekent per definitie dat we niet mogen stilstaan. We moeten nieuwe methoden ontdekken, nieuwe oplossingen bedenken en nieuwe ideeën ontwikkelen. En dan kom jij in beeld.

Wat jij zal doen

Als Associate Scientist bij Corporate Research and Development Umicore en gevestigd in Olen (BE), draag je bij tot de ontwikkeling en evaluatie van nieuwe materialen en technologieën op het vlak van batterijen via interne en externe R&D inspanningen!
Binnen een cross-functioneel en dynamisch team zal jij kennis en expertise genereren om het potentieel van verschillende batterijmaterialen en -technologieën te beoordelen, waaronder solid-state, silicium, Li metaal en geavanceerde kathode-actieve materialen. Jouw hoofdverantwoordelijkheid is het leiden van O&O op het gebied van solid-state batterijen. Je ontwikkelt nieuwe methoden en verbetert bestaande methoden voor het testen van batterijmaterialen, met nadruk op geavanceerde elektrochemische karakterisering, met inbegrip van fabricage en bewerking van elektroden en scheiders, assemblage van cellen, testen, gegevensanalyse en -beheer. Je verwerft deze inzichten door samen met een team onderzoeksprojecten uit te voeren en je zorgt voor de voortdurende ontwikkeling van aangepaste methodes.


Gedetailleerde verantwoordelijkheden:

 • Je voert onderzoeksprojecten uit, past kennis en expertise toe en bouwt deze op in het domein van solid state batterijen en elektrochemie in samenwerking met verschillende interne teams, externe laboratoria, en andere Business Units.
 • Je zorgt voor de integratie van nieuwe kennis en expertise in de interne capaciteiten rond solid state batteries en het testen van materiaaltoepassingen door de ontwikkeling van nieuwe methodes en benaderingen, en nauwe interactie met diverse onderzoeksprogramma's.
 • Je stemt af met projectmanagers bij CRD en projectteamleden op BU-niveau.
 • Je bent hands-on in het testen van batterijen door het uitvoeren van onderzoeksprojecten samen met het team.
 • Je ontwikkelt begrip en inzicht in batterijtesten en legt relaties met materiaaleigenschappen.
 • Je identificeert en ontwikkelt nieuwe inzichten voor IP generatie. Je neemt deel aan FTO-studies en octrooiaanvragen samen met de BU en het IP-departement.
 • Je leidt projecten in verband met competentieontwikkeling en zorgt voor een doeltreffende uitvoering. Je neemt de verantwoordelijkheid voor de resultaten, timing, budget en administratie.
 • Je werkt mee aan andere R&D-projecten door actief deel te nemen aan cross-team events en door het delen van expertise tussen collega's te faciliteren.
 • Je blijft zowel je eigen expertise als die van de groep op dit gebied ontwikkelen. Je verkent nieuwe technieken en bouwt nieuwe ideeën en ontwikkelingen uit die kunnen bijdragen tot de groei van het kennisdomein.
 • Je bouwt voort op je uitstekend netwerk om nieuwe wetenschappelijke methoden en technologieën te verkennen.
 • Je staat optimaal in verbinding met alle leden van het team, externe onderzoekers en Business Unit(s).
 • Je evalueert en verbetert het kwaliteitssysteem, het veiligheidsbeleid en de milieu- en gezondheidsprocessen en -procedures.
 • Je neemt deel aan financieringsdossiers (Vlaio, EU,...) in samenwerking met de afdeling Externe Wetenschap en Technologie. Je leidt projecten met het oog op een effectieve uitvoering, waarbij je verantwoordelijkheid neemt voor de resultaten, timing, budget en administratie.
 • Je beheert functioneel (1-5) medewerkers en implementeert en controleert CRD veiligheidsregels en kwaliteitsprocedures.

Naar wie we op zoek zijn

 • Je behaalde een PhD in de materiaalkunde, of gelijkwaardig door ervaring
 • Je bent geïnteresseerd in toepassingsgericht onderzoek
 • Je hebt een grondige kennis van materiaalkarakterisering met behulp van geavanceerde elektrochemische methoden, gegevensbeheer, batterijmaterialen
 • Ervaring met ten minste twee van de volgende onderwerpen is vereist: Elektrochemie, solid state elektrolyten, geavanceerde kathodes, Lithium metaal anodes
 • Een sterke fysische en chemische karakterisering van materialen is een pluspunt
 • Jehebt een systematische en alomvattende aanpak van technische en wetenschappelijke vraagstukken en nieuwe ontwikkelingen
 • Je bent sterk in samenvatten, rapporteren en presenteren. Je hebt functionele leidinggevende vaardigheden om het projectteam te begeleiden naar een succesvolle uitvoering van het project
 • Je bent resultaatgericht, creatief en je werkpassie werkt aanstekelijk; je slaagt er dan ook in om andere mensen te overtuigen
 • Je bent een goede teamgenoot en klantgericht
 • Je hebt goede netwerk- en communicatievaardigheden, in staat om proactief functionele relaties binnen en buiten het bedrijf op te bouwen
 • Je hebt sterke analytische vaardigheden, bent in staat om (cijfermatige) informatie te beoordelen & samen te vatten en kennis en expertise te delen met anderen
 • Je bent bereid om af en toe naar het buitenland te reizen (<10% van je tijd).
 • Beheersing van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling. Nederlandse, Franse, Duitse, Koreaanse, Japanse, Chinese taalvaardigheden zijn extra troeven

 

Ons aanbod

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst. We bouwen aan een inclusieve werkcultuur die gelijke kansen aan alle werknemers biedt, ongeacht hun diverse achtergrond. We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

IAls wij met ons onderzoek enkele van de grootste uitdagingen van onze planeet kunnen aangaan, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

      

Solliciteer